Hoi hoi,

Ik ben Ine Tielemans. Sinds november 2019 ben ik mijn eigen bedrijf ‘Iens Bloemekes’ begonnen. Waarom? Ik heb een passie voor bloemen, creatief bezig zijn maakt me heel blij en ik geniet keer op keer van de mooie creaties in combinatie met de gezelligheid..

 

Er zat een bloemist bij mij in de buurt. Onder het genot van een drankje kletsten we vaak in de winkel. Ik heb eens tot 4 uur in de nacht met haar kerststukken gemaakt. Ze vroeg me of ik mee wilde helpen met workshops geven.

 

Zo begon het dus… ik ben erin gerold…. Een fijne hobby, puur voor de gezelligheid.

 

Ik zat in een damesvolleybalteam, we speelden wedstrijden en daarna doken we de kantine in. Zo hadden we het ook een keer over de kerst die eraan zat te komen:

“ik wil nog een kerststuk maken - ik doe het dit jaar maar niet – het is niet te betalen.”

Ik zei: “Kom maar naar mij, ik zorg voor een voorbeeldstuk en dan gaan we samen freubelen.”

 

Het jaar erna kwam er een vriendin bij, een zus, een moeder en ieder ging tevreden naar huis met een mooi stuk. Ze vonden het voor herhaling vatbaar en vroegen wanneer de volgende workshop was. En zo is het in 10 jaar tijd ieder jaar gegroeid.

 

Na 29 dienstjaren kreeg ik eind 2019 te horen dat ik boventallig werd. Voor mij het zetje om deze hele mooie (gedurfde) stap te maken om voor mezelf te beginnen. Inmiddels heb ik het diploma "Vakopleiding Bloemist"  behaald. Het was een geweldige opleiding en ik geniet nu volop van het Iens Bloemekes avontuur!

 

Iedereen kan het!

 

Ik leg stap voor stap uit hoe je het bloemstuk maakt en leg de materialen klaar. Hoe fijn is het als je iets maakt waarvan je vooraf dacht dat je het niet zou kunnen?

 

Eenvoudig iets moois maken!

 

Iedereen gaat blij naar huis met wat ze gemaakt hebben. Daar word ik blij van, daar ga ik voor. Ik zeg dan: “We gaan pas naar huis als je tevreden bent.” Wil je iets heel anders dan het voorbeeld en maakt dat je blij? Vooral doen, ik begeleid je daarbij. Wat jij mooi vindt, dat is goed!